Jadłodajnie dla ubogich

Prowadzimy 4 jadłodajnie dla najbardziej potrzebujących, które łacznie każdego dnia wydają 1000 darmowych, ciepłych posiłków.

Opiekują się nimi zgromadzenie sióstr urszulanek, albertynek franciszkanek oraz elżbietanek. Położone są w sercu Poznania: Jadłodajnia Caritas pw. św. Brata Alberta przy ul. Ks. Piotra Ściegiennego 133, Jadłodajnia Caritas pw. św. Józefa przy ul. Niegolewskich 23 , Jadłodajnia pw. św. Urszuli Ledóchowskiej przy ul. Taczaka 7 i Jadłodajnia dla potrzebujących przy ul. Łąkowej 1.
Pomagam

Wspomóż darowizną i przekaż:

10 to:
Pełny posiłek dla 1 osoby
5 to:
Kanapki na wynos
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
W celu uzyskania potrzebnych produktów do przygotowania w nich posiłków Caritas organizuje wiele inicjatyw. Jedną z nich są kwesty, które w Tygodniu Miłosierdzia odbywają się na poznańskich targowiskach. Mieszkańcy stolicy Wielkopolski przekazują żywność oraz składają ofiary do specjalnych puszek. Zebrane pieniądze przeznaczane są także na organizację wigilii i przygotowanie świątecznych paczek dla osób korzystających z jadłodajni. Kolejną możliwością wspierania naszych jadłodajni są m.in. darowizny (w postaci produktów lub środków finansowych) przekazywane przez firmy i osoby prywatne. W imieniu ludzi potrzebujących, którzy korzystają z naszych jadłodajni oraz w swoim własnym Caritas Poznań serdecznie dziękuję za wrażliwość i okazywane przez Państwa wsparcie, bez którego nie dalibyśmy sobie rady.