Śniadanie Wielkanocne dla 1200 osób potrzebujących

Większości z nas Wielkanoc kojarzy się ze Zmartwychwstaniem Jezusa, rodzinnym czasem i zastawionym w jedzenie stołem. Chcemy, aby również osoby ubogie, samotne, starsze, chore i bezdomne mogły dobrze i radośnie przeżyć ten czas. We współpracy z siostrami Elżbietankami, które prowadzą Jadłodajnie dla ubogich przy ul. Łąkowej 4 w Poznaniu zorganizujemy Śniadanie Wielkanocne dla osób potrzebujących. Dodatkowo planujemy dowieźć pakiety świąteczne seniorom, którzy nie są w stanie wyjść z domu i spędzą ten czas samotnie. W ostatnich latach ze Śniadania Wielkanocnego korzystało przeszło tysiąc osób.

Tegoroczne wydarzenie przygotowujemy na ugoszczenie 1200 osób, które oprócz dań świątecznych otrzymają paczkę z żywnością, którą będą mogli zabrać ze sobą. Cały czas do Jadłodajni przychodzi liczna grupa seniorów, których emerytura nie wystarcza na opłacenie bieżących rachunków, zakup leków oraz żywności. Akcja ta będzie więc również wielkim wsparciem dla ubogich seniorów. Przekazane przez Państwa środki zostaną przeznaczone na organizację Śniadania Wielkanocnego, paczki oraz ogólną pomoc żywnościową. Razem z nami zorganizuj Śniadanie Wielkanocne dla Ubogich!

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:
Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny - Śniadanie Wielkanocne

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:
Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny - Śniadanie Wielkanocne
Wspomóż darowizną
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
147osób wpłaciło17 753
Potrzeba jeszcze:47 247
osoby modlą się w intencji tego celu. Dołącz do nich.