Tydzień Ubogich w Poznaniu

Tydzień Ubogich

Tegoroczna edycja Tygodnia Ubogich w związku z epidemią koronawirusa ogranicza  nasze możliwości. Jednak mimo wszystko chcemy wesprzeć osoby bezdomne przed najtrudniejszym dla nich okresem w ciągu roku - zimą. Udzielimy im wsparcia zarówno materialnego jak i duchowego. Osoby bezdomne otrzymają pojemniki wielokrotnego użytku na zupę, koce, termosy, skarpetki.

Zorganizujemy dla nich wszystkich możliwość spowiedzi, udział w mszy świętej oraz uroczysty obiad w formie dania na wynos. Każdy kto będzie chciał otrzyma także wsparcie medyczne. Wszystkie te inicjatywy odbędą się w każdej z 4 naszych Jadłodajni dla potrzebujących. Niech wszyscy ubodzy z naszego regionu poczują się objęci troską, wsparciem i nadzieją. 15 listopada obchodzimy Światowy Dzień Ubogich. Tegorocznym hasłem IV edycji tego święta są słowa ze Starego Testamentu „Wyciągnij rękę dla ubogiego”. Tego dnia dla sióstr zakonnych posługujących w naszych Jadłodajniach oraz wolontariuszy i wszystkich chętnych zostanie odprawiona Msza Św. w intencji ludzi ubogich o godz. 12:00 w parafii Bożego Ciała w Poznaniu.

Na organizację pomocy związanej ze Światowym Dniem Ubogich potrzebujemy 20.000zł. Środki przeznaczymy na zakup żywności oraz asortymentu tj. koce, termosy, pojemniki na zupę oraz skarpetki. Wszystkim tym obdarujemy osoby ubogie z naszego regionu.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Tydzień Ubogich

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Tydzień Ubogich

Wspomóż darowizną i przekaż:

5 to:
Skarpetki
25 to:
Termos
30 to:
Pojemnik na zupę
40 to:
Koc
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
141osób wpłaciło19 805
Potrzeba jeszcze:195
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!