30 września 2019

Mobilny Punkt Pomocy Medycznej - Dyżury ambulansu - październik 2019

Dyżury ambulansu - październik 2019

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z usług mobilnego punktu pomocy medycznej. W miesiącu październiku ambulans będzie dyżurował w następujące dni:

•     07.10. (poniedziałek) – Jadłodajnia przy ul. Łąkowej 4 - od godz. 9:30 (Siostry Elżbietanki)

•     14.10. (poniedziałek) - Jadłodajnia przy ul. Ściegiennego 133 – od godz. 9:30 (Siostry Albertynki)

•     21.10. (poniedziałek):

- Ogrzewalnia przy ul. Krańcowej 10, Poznań – od godziny 7:00

- Jadłodajnia Caritas przy ul. Niegolewskich 23, Poznań – od godziny 10:00 (Siostry Rodziny Maryi)

• 28.10. (poniedziałek) - Jadłodajnia przy ul. Ściegiennego 133 – od godz. 9:30 (Siostry Albertynki

Projekt „Mobilny punkt pomocy medycznej” jest skierowany do osób wykluczonych społecznie ze względu na małą życiową zaradność, niskie dochody lub ich brak (ubóstwo), które nie są w stanie samodzielnie uzyskać dostępu do świadczeń medycznych oraz podstawowych leków - dotyczy zwłaszcza osób bezdomnych, ale także seniorów.

W ramach mobilnego punktu pomocy medycznej jest świadczone poradnictwo medyczne, diagnoza i doraźna pomoc w stanach chorobowych, a także kierowanie do odpowiedniej placówki medycznej w przypadkach wymagających natychmiastowej interwencji specjalistycznej/szpitalnej.

Mobilny punkt pomocy medycznej

Mobilny punkt współpracuje z ogrzewalnią przy ul. Krańcowej w Poznaniu, gdzie uczestnicy projektu mogą skorzystać z łaźni, wymiany odzieży, porad pracownika socjalnego, ewentualnie terapeuty.

Więcej informacji o mobilnym punkcie pomocy medycznej można uzyskać w siedzibie Fundacji Signum Caritatis przy ul. Rynek Wildecki 4a w Poznaniu, mailowo pod adresem: nowak@signumcaritatis.pl lub telefonicznie pod numerami: 61 835 68 67.

Zadanie jest dofinasowane ze środków budżetowych Miasta Poznania

LOGO_POZNAN_PL_CMYK_bz
#poznanwspiera

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Rehabilitacja i leczenie 2 letniej Oli
Ola jest wcześniakiem ze złożonymi wadami serca. Czeka ją jeszcze co najmniej jedna operacja. Potrzebna jest ciągła rehabilitacja, spotkania u logopedów i lekarzy.
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.