6 sierpnia 2019Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Mobilny Punkt Pomocy Medycznej - Dyżury ambulansu - sierpień 2019

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z usług mobilnego punktu pomocy medycznej. W miesiącu lipcu ambulans będzie dyżurował w następujące dni:

- 19.08. (poniedziałek) - Ogrzewalnia przy ul. Krańcowej 10, Poznań od godziny 10:00

- 26.08. (poniedziałek) - Jadłodajnia Caritas przy Siostrach Rodziny Maryi, ul. Niegolewskich 23, Poznań od godziny 10:00

- 29.08. (czwartek) - Ogrzewalnia przy ul. Krańcowej 10, Poznań od godziny 10:00

Projekt „Mobilny punkt pomocy medycznej” jest skierowany do osób wykluczonych społecznie ze względu na małą życiową zaradność, niskie dochody lub ich brak (ubóstwo), które nie są w stanie samodzielnie uzyskać dostępu do świadczeń medycznych oraz podstawowych leków - dotyczy zwłaszcza osób bezdomnych, ale także seniorów.

W ramach mobilnego punktu pomocy medycznej jest świadczone poradnictwo medyczne, diagnoza i doraźna pomoc w stanach chorobowych, a także kierowanie do odpowiedniej placówki medycznej w przypadkach wymagających natychmiastowej interwencji specjalistycznej/szpitalnej.

Mobilny punkt pomocy medycznej

Mobilny punkt współpracuje z ogrzewalnią przy ul. Krańcowej w Poznaniu, gdzie uczestnicy projektu mogą skorzystać z łaźni, wymiany odzieży, porad pracownika socjalnego, ewentualnie terapeuty.

Więcej informacji o mobilnym punkcie pomocy medycznej można uzyskać w siedzibie Fundacji Signum Caritatis przy ul. Rynek Wildecki 4a w Poznaniu, mailowo pod adresem: nowak@caritaspoznan.pl lub telefonicznie pod numerami: 61 835 68 67.

Zadanie jest dofinasowane ze środków budżetowych Miasta Poznania

LOGO_POZNAN_PL_CMYK_bz
#poznanwspiera

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Tornister Pełen Uśmiechów dla dzieci na Białorusi
To akcja, która ma na celu wyrównanie szans edukacyjnych ubogich dzieci na Białorusi
Rehabilitacja 9-letniego Eryka
Nazywam się Eryk Duszczak. Jestem dziewięcioletnim, niepełnosprawnym chłopcem. Przez pierwsze 3 miesiące życia nie potrafiłem sam oddychać...
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.