6 sierpnia 2019Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Mobilny Punkt Pomocy Medycznej - Dyżury ambulansu - sierpień 2019

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z usług mobilnego punktu pomocy medycznej. W miesiącu lipcu ambulans będzie dyżurował w następujące dni:

- 19.08. (poniedziałek) - Ogrzewalnia przy ul. Krańcowej 10, Poznań od godziny 10:00

- 26.08. (poniedziałek) - Jadłodajnia Caritas przy Siostrach Rodziny Maryi, ul. Niegolewskich 23, Poznań od godziny 10:00

- 29.08. (czwartek) - Ogrzewalnia przy ul. Krańcowej 10, Poznań od godziny 10:00

Projekt „Mobilny punkt pomocy medycznej” jest skierowany do osób wykluczonych społecznie ze względu na małą życiową zaradność, niskie dochody lub ich brak (ubóstwo), które nie są w stanie samodzielnie uzyskać dostępu do świadczeń medycznych oraz podstawowych leków - dotyczy zwłaszcza osób bezdomnych, ale także seniorów.

W ramach mobilnego punktu pomocy medycznej jest świadczone poradnictwo medyczne, diagnoza i doraźna pomoc w stanach chorobowych, a także kierowanie do odpowiedniej placówki medycznej w przypadkach wymagających natychmiastowej interwencji specjalistycznej/szpitalnej.

Mobilny punkt pomocy medycznej

Mobilny punkt współpracuje z ogrzewalnią przy ul. Krańcowej w Poznaniu, gdzie uczestnicy projektu mogą skorzystać z łaźni, wymiany odzieży, porad pracownika socjalnego, ewentualnie terapeuty.

Więcej informacji o mobilnym punkcie pomocy medycznej można uzyskać w siedzibie Fundacji Signum Caritatis przy ul. Rynek Wildecki 4a w Poznaniu, mailowo pod adresem: nowak@caritaspoznan.pl lub telefonicznie pod numerami: 61 835 68 67.

Zadanie jest dofinasowane ze środków budżetowych Miasta Poznania

LOGO_POZNAN_PL_CMYK_bz
#poznanwspiera

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Rehabilitacja 9-letniego Eryka
Nazywam się Eryk Duszczak. Jestem dziewięcioletnim, niepełnosprawnym chłopcem. Przez pierwsze 3 miesiące życia nie potrafiłem sam oddychać...
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.
Potrzeba jeszcze: 0