1 listopada 2018

Poświęcenie wyremontowanej świetlicy "Światełko"

W poniedziałek została poświęcona nasza nowo wyremontowana świetlica socjoterapeutyczna "Światełko" mieszcząca się na ul. Winiarskiej. Nie byłoby to możliwe bez ludzi dobrej woli - w tym przypadku Pani Patrycji i jej męża Pana Andrzeja.

A wszystko zaczęło się tak. Pani Partycja - była wychowanka świetlicy po odwiedzeniu miejsca, w którym spędzała czas po szkole, odrabiając lekcje czy bawiąc się z rówieśnikami, postanowiła się odwdzięczyć. Wraz z mężem podjęli się więc przeprowadzenia remontu świetlicy. Odświeżone zostały wszystkie pomieszczenia, podłogi, drzwi wraz z kuchnią i łazienką, które nowocześnie wyposażono wraz ze sprzętem elektronicznym. Dodatkowo wyremontowano dach, a przed świetlicą postawiono nowy plac zabaw.

Państwu Patrycji i Andrzejowi serdeczne Bóg zapłać!

Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.
Nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie
20 letni samochód, którym codziennie jeżdżą mieszkańcy Domu Dziecka w Lesznie ciągle się psuje. Dzieci potrzebują nowego środka transportu – pomóżmy im kupić nowy samochód!