8 października 2019

Powstało nowe SKC w Krzyżanowie

Do działań w ramach wolontariatu w naszej Archidiecezji dołącza nowe Szkolne Koło Caritas. Miło nam jest powitać w tym gronie SKC ze Szkoly Podstawowej im. Władysława Reymonta w Krzyżanowie. Mamy nadzieję, że wspólnie uda nam się zrobić wiele dobrego dla ludzi potrzebujących. Cieszymy się, że jesteście.

20191007_115135

Tydzień Ubogich
W Światowy Dzień Ubogich oraz w kilka dni poprzedzających pomożemy i zorganizujemy wartościowy czas dla osób ubogich (głównie bezdomnych), aby poczuli się objęci troską, wsparciem i nadzieją.
Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Rehabilitacja i leczenie 2 letniej Oli
Ola jest wcześniakiem ze złożonymi wadami serca. Czeka ją jeszcze co najmniej jedna operacja. Potrzebna jest ciągła rehabilitacja, spotkania u logopedów i lekarzy.
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.
Potrzeba jeszcze: 0