30 września 2019

Niedzielna integracja Centrum Wolontariatu

W niedzielę nasi wolontariusze z Indywidualnego Wolontariatu Caritas w ramach comiesięcznego spotkania, spędzali czas w Ośrodku Bojanowe Gniazdo w Zaniemyślu.

To czas, w którym mogli wspólnie bawić się, rozmawiać i poznawać się poza działalnością, którą na co dzień prowadzą. Podczas spotkanie wolontariusze mieli okazję sprawdzić swoją wiedzę na temat wolontariatu podczas Familiady, integrowali się poprzez taniec, a przede wszystkim spędzali wspólny czas na rozmowie.

Mamy świadomość, że wykonując trudną pracę na rzecz wolontariatu, nasi wolontariusze potrzebują zorganizowanego czasu, w którym mogą podzielić się swoimi doświadczeniami i odczuciami – mówi Koordynator wolontariatu Karolina Dragan.

Patrząc na reakcje wolontariuszy, mamy potwierdzenie, że  ten czas był dobrze wykorzystany i niezwykle im potrzebny - dla mnie jako wolontariusza to był po prostu najlepiej spędzony czas w gronie cudownych ludzi! Mnóstwo integracji, ciekawych rozmów i fantastycznej zabawy. Oby więcej takich wydarzeń. – mówi Agnieszka wolontariuszka.

Cieszymy się, że mogliśmy zapewnić wolontariuszom czas, który przyniósł im niesamowite wspomnienia.

BL_Caritas-01200

BL_Caritas-01250

BL_Caritas-01265

BL_Caritas-01355

BL_Caritas-01388

BL_Caritas-01553

FOT. B. LEWANDOWSKI

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Rehabilitacja i leczenie 2 letniej Oli
Ola jest wcześniakiem ze złożonymi wadami serca. Czeka ją jeszcze co najmniej jedna operacja. Potrzebna jest ciągła rehabilitacja, spotkania u logopedów i lekarzy.
Tydzień Ubogich
W Światowy Dzień Ubogich oraz w kilka dni poprzedzających pomożemy i zorganizujemy wartościowy czas dla osób ubogich (głównie bezdomnych), aby poczuli się objęci troską, wsparciem i nadzieją.
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.
Potrzeba jeszcze: 0