6 kwietnia 2020

Przystąpiliśmy do akcji #PomocDlaSeniora

„Pomoc dla seniora” – to nowa akcja pomocowa Caritas zainicjowana w odpowiedzi na rosnące zagrożenie koronawirusem. Szczególnie narażone są osoby starsze, stanowiące dużą grupę podopiecznych. Chcemy dbać o nich i namawiamy do zostania w domach.

W tym trudnym czasie zorganizowaliśmy nabór wolontariuszy do Wolontariatu Kryzysowego, wolontariusze robią zakupy, a dodatkowo codziennie przygotowujemy paczki żywnościowe dla tych najbardziej potrzebujacych seniorów. Dodatkowo uruchomiliśmy bezpośrednie formy dystrybucji pomocy. Nasi wolontariusze dowożą posiłki, paczki oraz robią zakupy dla seniorów).

Wsparcie akcji #PomocDlaSeniora pochodzi ze środków Caritas Polska podczas całego trwania akcji.

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starsze, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Przytulisko dla bezdomnych
Dom dla bezdomnych. Myjemy, karmimy, ubieramy, udzielamy pomocy przedmedycznej i terapeutycznej. Chcemy to robić wspólnie z Tobą.