25 kwietnia 2022

Zorganizowaliśmy Śniadanie Wielkanocne dla uchodźców z Ukrainy w wielu miejscach / У багатьох місцях ми організували Великодній сніданок для біженців з України

Wczoraj w naszych ośrodkach, w których gościmy osoby z Ukrainy przygotowane zostały śniadania wielkanocne. Rodziny znajdujące się w Pokrzywnie odwiedził rano Ksiądz Biskup Grzegorz Balcerek wraz z naszym Dyrektorem ks. Marcinem Janeckim. Były życzenia, modlitwa oraz wspólne śniadanie. Rozdaliśmy również 1100 świątecznych pakietów, w których znalazły się: biała kiełbasa, sałatka jarzynowa, jajka, bułki dla osób przebywających na Arenie oraz na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Dla dzieci przygotowaliśmy dodatkowo słodycze. Wydaliśmy również 80 zaproszeń do Hotelu Moxy oraz Novotel, gdzie również przygotowano dla naszych ukraińskich gości śniadania.

Tekst w języku ukraińskim / Текст українською мовою:
Вчора в наших центрах, де ми приймаємо українців, готували великодні сніданки. Сім’ї в Покжівному зранку відвідав єпископ Гжегож Бальцерек разом із нашим Директором о. Марцін Янецкі. Були побажання, молитви та спільний сніданок. Ми також роздали 1100 різдвяних пакетів, які включали: білу ковбасу, овочевий салат, яйця, булочки для людей, які перебувають на Арені та на Міжнародному ярмарку в Познані. Ми також приготували солодощі для дітей. Також ми оформили 80 запрошень до готелів Moxy та Novotel, де також готували сніданки для наших українських гостей.

więcej na ten temat