9 października 2019

Zorganizowaliśmy warsztaty plastyczne dla seniorów

W ostatnich dniach września, kiedy popołudnia coraz dłuższe zaprosiliśmy naszych seniorów do udziału w bezpłatnych warsztatach plastycznych zdobienia przedmiotów techniką decoupage, które zostały zorganizowane w ramach projektu „Seniorzy aktywni na różne sposoby”. Podczas warsztatów uczestnicy mieli możliwość zapoznania się ze sztuką zdobienia przedmiotów codziennego użytku. Warsztaty przebiegły w miłej atmosferze, były okazją do wzajemnej integracji, a ich efektem były pięknie ozdobione doniczki, które można obejrzeć na załączonej fotorelacji.

20190921_151050

20190921_152442

20190921_152524

20190921_154705

20190921_155126

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Rehabilitacja i leczenie 2 letniej Oli
Ola jest wcześniakiem ze złożonymi wadami serca. Czeka ją jeszcze co najmniej jedna operacja. Potrzebna jest ciągła rehabilitacja, spotkania u logopedów i lekarzy.
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.