Pierwsze hospicjum dziecięce na Litwie

Jakiś czas temu do hospicjum przyszła mama, która za rękę trzymała słabiutkiego chłopczyka. Patrząc mi w oczy, powiedział: „Mam raka. Pomożesz mi?”, i zaczął płakać. Wzięłam go na kolana, przytuliłam i też płakałam. Obiecałam: „Pomogę ci” – opowiada s. Michaela Rak.

Most do Nieba wziął się z tej prośby. I gorącego pragnienia, by miłosierdzie rozlało się z Wilna na całą Litwę, a przecież Wilno, to miejsce, gdzie Jezus objawił s. Faustynie posłanie miłosierdzia.

Prowadzone przez s. Michaelę hospicjum w Wilnie opiekuje się ponad 250 pacjentami rocznie, jednak może przyjmować tylko dorosłych. Co roku z powodu nieuleczalnych chorób umiera na Litwie ponad 120 dzieci. Dla większości rodzin oznacza to samotną batalię o ostatnie chwile swoich skarbów. Czas to zmienić.

Umierające dzieci nie mają swojego miejsca, gdzie mogą spędzić ostatnie dni w godnych warunkach i przyjaznym otoczeniu. Dlatego, na wielokrotne i uporczywe prośby litewskich lekarzy, s. Michaela przy wsparciu Fundacji Aniołów Miłosierdzia podjęła się budowy Mostu do Nieba. W Wilnie, wszyscy wiedzą, że jeżeli trzeba zrobić coś niemożliwego, to trzeba poprosić s. Michaelę.
Dlatego prosimy o wsparcie finansowe tej wyjątkowej misji. Jako Caritas Poznań chcielibyśmy przeznaczyć na ten cel 50.000 zł oraz pomóc w wyposażeniu ośrodka. Całośc inwestycji to koszt 5 mln zł.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - hospicjum
Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - hospicjum

Wspomóż darowizną i przekaż:

100 to:
150 to:
50 to:
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!

Koszt budowy hospicjum dziecięcego to przeszło 1.200.000 euro, czyli 5.000.000 złotych. Jest to ogromne wyzwanie, ale także wezwanie do ufności Jezusowi, że On prowadzi to dzieło. Na tę chwilę mamy 748,544 zł i 35 gr. Brakuje nam jeszcze ponad 4 mln zł.

Pod poniższym linkiem więcej informacji o akcji

Caritas Poznań również włącza się w pomoc, dlatego też prosimy o wsparcie finansowe tej wyjątkowej misji. Na każdym etapie zbiórki, towarzyszy nam Drużyna Dobra, która swoimi działaniami głosi miłosierdzie - słowem i czynem. Dołącz i sprawdź jak smakuje Dobro.

Wiedz też, że codziennie modlimy się za naszych Darczyńców. Wiemy, że Bóg nie odmawia tym, którzy są już tak blisko nieba. Będziemy się modlić również za Ciebie.

To jak będzie? Zbudujesz z nami Most do Nieba?

61osób wpłaciło9 423
Potrzeba jeszcze:40 577
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!