Podaruj wodę bezdomnemu

Okres letni to czas wysokich temperatur i większego nasłonecznienia. W minionych tygodniach temperatura w Poznaniu wielokrotnie przekroczyła 30 stopni w cieniu. Każdy z nas wie jak ważne w takich dniach jest nawadnianie się. Bezdomni bardzo często nie dbają o to czy spożywają wystarczającą ilość wody. Wielu z nich jest odwodnionych. Niejednokrotnie sygnalizują również bóle głowy, co może wskazywać na występowanie udarów słonecznych.

Zbieramy fundusze, aby móc codziennie, kiedy tylko temperatura w trakcie lata przekroczy 25 stopni rozdawać w naszych jadłodajniach każdemu podopiecznemu butelkę wody. Dziennie, we wszystkich jadłodajniach będziemy wydawanych ponad 500 butelek wody.

Pomoc bezdomnym kojarzy nam się szczególnie z porą zimową, kiedy dbamy o to, aby nikt nie zamarzł na ulicy. Nasza nowa akcja ma pomóc tym osobom również w okresie letnim, kiedy jest bardzo ciepło, a człowiek bez odpowiedniego nawodnienia może nawet stracić życie. Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - Woda dla bezdomnego
Pomagam

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - Woda dla bezdomnego

Wspomóż darowizną i przekaż:

15 to:
15 litrów wody dla bezdomnych
50 to:
50 litrów wody dla bezdomnych
100 to:
100 litrów wody dla bezdomnych
200 to:
200 litrów wody dla bezdomnych
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
68osób wpłaciło5 620
Potrzeba jeszcze:19 380
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!