Wigilia Caritas

24 Grudnia na MTP organizujemy największą w Polsce Wigilię dla Ubogich pod jednym dachem. Większości z nas wieczerza wigilijna kojarzy się z ciepłem rodzinnym i radosnym świętowaniem narodzin Dzieciątka Jezus. Spędzamy ten czas pośród najbliższych, kolędujemy i wspólnie wybieramy się na Pasterkę. Tego dnia nikt nie chce być sam, każdy szuka ciepłego kąta, obecności bliskich.

Dlatego, w tym szczególnym okresie świąt Bożego Narodzenia, Caritas Poznań ogarnia swoją pamięcią wszystkich ubogich, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych mieszkańców Poznania - organizując dla nich Wigilię. Co roku blisko 2 tysiące potrzebujących pojawia się w hali na MTP, aby zjeść ciepłe posiłki i przy dźwiękach kolęd spędzić ten wyjątkowy czas Bożego Narodzenia.

Pragniemy, aby tego dnia każdy poczuł ciepło rodzinnego ogniska i wraz z innymi ludźmi mógł świętować narodziny Jezusa Chrystusa. Nie chcemy dopuścić do sytuacji, aby ktokolwiek poczuł się samotny i opuszczony.

Przekazane przez Państwa środki zostaną przekazane na organizację tej Wigilii. Razem z Tobą, chcemy obdarować wielu potrzebujących ludzi, dając im poczucie, że są kochani i wielu życzliwych ludzi troszczy się o ich los.

Razem z Caritas Poznań zorganizuj Wigilię dla Ubogich!
Pomagam

Razem z Caritas Poznań zorganizuj Wigilię dla Ubogich!

Wspomóż darowizną i przekaż:

35 to:
Paczka świąteczna dla potrzebującego
20 to:
Pełny posiłek dla jednej osoby
175 to:
Paczki świąteczne dla 5 osób
100 to:
Pełny posiłek dla 5 osób
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!

Wigilia c0

Wigilia c1

Wiilia c2

Wigilia c3

Wigilia c4

Wigilia c5

Wigilia c6

Wigilia c7

Wigilia c8

Wigilia c9

Wigilia C10

168osób wpłaciło61 597
Potrzeba jeszcze:18 403
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!