Wsparcie poznańskich Oddziałów Ratunkowych

W zaistniałej sytuacji szpitale przyjmują więcej pacjentów. Szpital (CM HCP) pomocą medyczną oprócz swojego dotychczasowego rejonu, objął rejon należący do Miejskiego Szpitala im. Józefa Strusia, który obecnie jest szpitalem jednoimiennym. CM HCP przez cały czas przyjmuje pacjentów z zakresu interny, chirurgii, ortopedii, neurologii, urologii, onkologii, chemioterapii, radioterapii, psychiatrii, kardiologii. Dwa oddziały kardiologii oraz pracownia hemodynamiki pełnią 24 godzinny dyżur dla pacjentów z ostrym zespołem wieńcowym z obszaru Starego Miasta, Wildy, Dębca, Lubonia, Rataj oraz pacjentów kardiologicznych po wykluczeniu COVID z jednoimiennego szpitala.

Nadal potrzebny jest sprzęt i środki ochrony osobistej dla pracowników, aby mogli nieść pomoc innym.  Potrzebne są: maski chirurgiczne, maski hepa, maski bawełniane dla pacjentów, kombinezony ochronne, gogle, przyłbice, rękawiczki. Chcemy wesprzeć trzy SORy: Szpital Wojewódzki przy ul. Juraszów, Szpital Wojskowy przy ul. Grunwaldzka oraz Centrum Medyczne HCP przy ul. 28 Czerwca 1956 roku.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – SOR

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – SOR

Wspomóż darowizną i przekaż:

50 to:
100 to:
200 to:
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
30osób wpłaciło2 390
Potrzeba jeszcze:27 610
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!