25 sierpnia 2022

Koncert Zespołu Taraka dla Ukrainy z okazji ich Dnia Niepodległości / Концерт гурту Taraka для України з нагоди Дня Незалежності

Wczoraj w Punkcie Recepcyjnym dla ukraińskich uchodźców na Międzynarodowych Targach Poznańskich zorganizowaliśmy koncert zespołu Taraka. Wydarzenie odbyło się w ramach 31 rocznicy Dnia Niepodległości Ukrainy. Chcieliśmy w tym wyjątkowym dniu dla naszych wschodnich sąsiadów wlać w ich serca odrobinę radości i nadziei. Dla wszystkich uczestników zorganizowaliśmy poczęstunek oraz strefę zabaw dla dzieci. Dziękujemy za wspólny czas.

Вчора в Пункті прийому українських біженців на Познанському міжнародному ярмарку ми організували концерт гурту Taraka. Захід відбувся в рамках 31-ї річниці Дня Незалежності України. У цей особливий день ми хотіли влити в їхні серця трішки радості та надії за наших східних сусідів. Для всіх учасників ми організували перекус та ігрову зону для дітей. Дякую за час, проведений разом.

uk1

uk10

uk2

uk3

uk4

uk5

uk6

uk7

uk8

uk9

Hospicjum na Litwie
Miesięczny koszt utrzymania Hospicjum to aż 85 tys. euro. Państwo co miesiąc przeznacza 40 tys. euro, jednak pozostałe 45 tys. euro trzeba pozyskać samemu.
594 osoby wpłaciły 89 901