2 grudnia 2019

Rocznica działalności naszego Centrum Wolontariatu - Archidiecezjalny Dzień Wolontariusza

W ostatnią sobotę (tj. 30.11.2019r.) mieliśmy okazję w przepiękny sposób świętować pierwszą rocznicę Centrum Wolontariatu Caritas Poznań. 365 dni ciężkiej pracy, wielu wyrzeczeń, ale też radość, uśmiech i współpraca blisko 300 wolontariuszy, którzy w przeróżnych miejscach i na wiele sposobów pomagają potrzebującym.

Chcemy podziękować naszym wolontariuszom, że są z nami i robią to bezinteresownie. Jednak to nie wszystko - dziękujemy Wam, za Waszą radość w sercach i miłość! Wasze wielkie poświęcenie otwiera się każdego dnia na drugiego człowieka - a to jest najpiękniejszy gest wolontariatu!

W ramach obchodów Archidiecezjalnego Dnia Wolontariusza w sobotę 30.11 odbyła się Msza Święta pod przewodnictwem Arcybiskupa Stanisława Gądeckiego. Nie zabrakło podziękowań i tortu z napisem "Po pierwsze miłość" - to hasło i myśl przewodnia naszej działaności. W wydarzeniu udział wzięło blisko 100 wolontariuszy, Siostry Elżbietanki, Siostra Albertynki. Dziękujemy za całoroczna współpracę Siostrom, które prowadzą placówki - bo dzięki Wam możemy organizować prace wolontariuszom! Dziękujemy wszystkim, którzy włączają się w działania Centrum Wolontariatu Caritas!

Wszyscy goście mieli również okazję wysłuchać niesamowitej historii oraz świadectwa Karola Cierpicy, który szczęśliwie przeżył zamach terrorystyczny na bazę w Afganistanie. Na sam koniec odbył się wspólny obiad i zabawa taneczna. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z wydarzenia. Zdjęcia zrobił B. Lewandowski.

BL-08359

BL-08414

BL-08424

BL-08480

BL-08544

BL-08572

BL-08592

BL-08636

BL-08641

BL-08693

BL-08694

Wigilia Caritas
Razem z nami zorganizuj największą w Polsce Wigilię pod jednym dachem dla ubogich, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych.
Zabierz Ubogiego do Betlejem
Kup bilet dla Ubogiego człowieka i zabierz go na koncert Betlejem w Poznaniu
Rehabilitacja i leczenie 2 letniej Oli
Ola jest wcześniakiem ze złożonymi wadami serca. Czeka ją jeszcze co najmniej jedna operacja. Potrzebna jest ciągła rehabilitacja, spotkania u logopedów i lekarzy.