2 października 2017  |  Marek Misiek

Październikowa zbiórka płodów rolnych

W dniach 2-7 października w godzinach 08.00 -15.00 na poznańskich targowiskach zbieramy płody rolne oraz inne produkty żywnościowe dla Jadłodajni Caritas prowadzonych w Poznaniu przy współpracy zgromadzeń zakonnych: Sióstr Albertynek przy ul. Ks. Piotra Ściegiennego 133, Sióstr Urszulanek przy ul. Taczaka 7/16 .

Każdego dnia  wydajemy ciepłe posiłki w 4 jadłodajniach w Poznaniu, oraz w Schronisku przy ul. Krańcowej. Codziennie do przygotowania takiej ilości posiłków potrzeba kilkadziesiąt kilogramów różnych produktów ziemniaków, włoszczyzny, kaszy, ryżu, makaronu oraz mięsa i podrobów.

Z posiłku korzystają bezdomni, bezrobotni, rodziny wielodzietne, emeryci, renciści oraz osoby, które znalazły się w sytuacji kryzysowej i nie stać ich na ciepły posiłek.

płody rolne

Żywność i pozostałe artykuły zbierane będą przez siostry zakonne przy samochodach oznaczonych logo Caritas, ustawionych na targowisku lub w jego pobliżu. Zebrane ofiary pieniężne przeznaczymy na zorganizowanie Wigilii dla samotnych i potrzebujących. Istnieje także możliwość przekazywania artykułów spożywczych bezpośrednio do wymienionych wyżej jadłodajni, bądź w siedzibie Caritas ul. Rynek Wildecki 4a codziennie od godz. 9 do 15.

Za dobroć i wrażliwość serca w imieniu własnym i wszystkich potrzebujących składamy serdeczne „Bóg zapłać” .

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Skład charytatywny

Woda Jordan