Pomoc medyczna dla osób w kryzysie bezdomności oraz seniorów

W Poznaniu prowadzimy darmowy mobilny punkt pomocy medycznej, który skierowany jest głównie do osób wykluczonych społecznie ze względu na małą życiową zaradność, niskie dochody lub ich brak. Nasza pomoc jest szczególnie ważna dla osób w kryzysie bezdomności oraz seniorów, którzy nie są w stanie samodzielnie uzyskać dostępu do świadczeń medycznych oraz podstawowych leków.

W ramach mobilnego punktu pomocy medycznej jest świadczone poradnictwo medyczne, diagnoza i doraźna pomoc w stanach chorobowych, a także kierowanie do odpowiedniej placówki medycznej w przypadkach wymagających natychmiastowej interwencji specjalistycznej/szpitalnej. Mobilny punkt często stacjonuje przy poznańskich jadłodajniach dla ubogich, gdzie osoby wykluczone społecznie mogą skorzystać z darmowych posiłków.

Obawiamy się, że od października tego roku zabraknie nam pieniędzy na zakup leków, materiałów opatrunkowych, witamin, maści i innych środków wykorzystywanych w pomocy przedmedycznej. Dlatego zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie. Każda, nawet najmniejsza kwota, przybliża nas, aby zapewnić bezpieczeństwo zdrowotne osobom wykluczonym oraz zagrożonym wykluczeniem społecznym. Wasza pomoc pozwoli nam kontynuować naszą misję i zapewnić podstawową opiekę medyczną tym, którzy najbardziej jej potrzebują.

Cel można wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytuł: Cel charytatywny – pomoc medyczna
Wspomóż darowizną
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
106osób wpłaciło13 462
Potrzeba jeszcze:1 538
osoby modlą się w intencji tego celu. Dołącz do nich.