Pomóżmy Marii stanąć na nogi

To jest Maria. Maria ma 17 lat i cierpi na niedorozwój uda lewego, przez co jej noga jest krótsza o 37 centymetrów.

Marysia chodzi w protezie. Dotychczas była pod opieką polskich specjalistów, lecz skomplikowany zabieg, który będzie polegał na plastyce rotacyjnej, nie jest możliwy do zrealizowania w naszym kraju. Po dwuletnich staraniach udało się zdobyć dofinansowanie na operację dziewczyny wraz z rehabilitacją, która będzie trwać 26 tygodni, w Stanach Zjednoczonych. Zabieg odbędzie się w Paley Institut w West Palm Beach, a przeprowadzi go znany lekarz - Doktor Paley.

Podczas całego pobytu w Stanach, Marysi będzie towarzyszyć jej mama oraz podczas dwóch pierwszych tygodni kuzynka, która będzie pełnić funkcję tłumacza. W związku z półrocznym pobytem na Florydzie zaistniała potrzeba znalezienia dla nich lokum, w miarę możliwości taniego oraz w pobliżu szpitala (prawdopodobnie Marysia spędzi tylko kilka dni w szpitalu, po tym okresie będzie musiała codziennie dojeżdżać do kliniki na rehabilitację). Cały pobyt z zakwaterowaniem i wyżywieniem rodzina musi pokryć sama, dlatego szukają pomocy i wsparcia.

Chcemy wesprzeć rodzinę kwotą 15 tysięcy złotych.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny - Wyjazd Marii
Pomagam

Chcemy wesprzeć rodzinę kwotą 15 tysięcy złotych.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny - Wyjazd Marii

Wspomóż darowizną i przekaż:

Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
108osób wpłaciło15 100
Potrzeba jeszcze:0
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!

Dowiedz się więcej na ten temat