27 marca 2017

Dziękujemy za pomoc i hojność w zbiórce żywności "Tak, pomagam"

W ostatni piątek i sobotę w sklepach Biedronki, Chaty Polskiej oraz Piotr i Paweł odbyła się zbiórka żywności, którą przeprowadziła nasza Caritas. Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim wolontariuszom, którzy zaangażowali się w pomoc. Zarówno jeśli chodzi o pomoc przy zbiórce w sklepach, segregacje w magazynie jak i pomoc w dowozie pozyskanych artykułów. Wyrażamy głęboką wdzięczność wszystkim ludziom dobrej woli, którzy wsparli tę zbiórkę i przekazali żywność. Cieszymy się, że dzięki Waszej pomocy wielu potrzebujących będzie mogło skorzystać z okazanego przez Państwa wsparcia. Dzięki takim akcjom m.in. może funkcjonować nasze 6 jadłodajni dla ubogich. Wszystkim za pomoc jeszcze raz bardzo dziękujemy.

Tak, pomagam

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.